Dette er Emmas

Vårt team har en lidenskap for den gode smaken og lokale råvarer. Med oppfinnsomhet og kreativitet skal vi gi deg noe av det beste Nord-Norge har å by på.

Velkommen tilbake!

Emmas Drømmekjøkken og Bar holder til midt i Tromsø sentrum, i en vakker rødmalt bygning vis à vis Domkirken.

Huset rommer tre etasjer der restauranten Emmas Drømmekjøkken er elegant plassert i andre etage med en flott utsikt mot kirkeparken.

I tredje etage finner vi «Kammerset», vårt selskapsrom som kan benyttes til de spesielle anledningene.

Det nyeste tilskuddet i huset vårt er Baren i første etg, vår egen Pre-dinner bar som er den perfekte plassen for å starte ett måltid, enten hos oss eller på noen av de andre flotte spisesteder i Tromsø.

Det er selvsagt mulig å besøke baren for å nyte noe godt i glasset sammen med lekre småretter fra vår snackmeny.

Emmas eksteriørbilde

Historien så langt

Restauranten Emmas Drømmekjøkken åpnet høsten 1998, og ble fra starten av et meget anerkjent spisested både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. I 2020 ble Emmas Drømmekjøkken solgt til Noho Norway AS. Av naturlige årsaker valgte ny eier å renovere og modernisere flere av byggets rom og funksjoner da pandemien sørget for at Emmas måtte holde stengt. Juli 2021 reåpnet Emmas som Emmas Drømmekjøkken og Bar og oppleves nå som en «Emmas i ny drakt». Emmas Drømmekjøkken og Bar drives av Daglig leder Andreas Bakkeli fra Vesterålen. Andreas har som mål å utvikle Emmas Drømmekjøkken i samme ånd og med det samme brennende engasjementet som forgjenger og grunderen. Andreas har lang erfaring og bred kompetanse fra flere gode annerkjente restauranter i Tromsø og Oslo. Han er utdannet sommelier og er genuint opptatt av god ærlig mat, lokale råvarer og flotte gjesteopplevelser med mat og drikke i kombinasjon.

Ho Emma, tegnet av Kladius

Kæm e egentlig ho Emma?

Da restauranten åpnet i 1998 hadde gründer Anne Brit «Ho Emma» klart for seg. Da Anne Brit var liten, lekte hun at hun het Emma, en dame som kokte, braste og stelte i ett hjem som var sentrert rundt kjøkkenet. Emma var en god, varm og sjenerøs kvinne som var og fremdeles er like opptatt av omsorg som av faglig dyktighet.

For oss har Emma utviklet seg til å bli vår gode og trygge bestemor, som vi alltid gleder oss å komme på besøk til.

Som alle oss andre, utvikler også bestemødre seg. De står kanskje ikke lengere ved kjøkkenbenken med langt skjørt og skaut. Nei, de reiser ut i den store verden til nye steder og prøver nye smaker.

Vår Emma gjør nettopp dette. Emma nyter livet og forguder det å være vertskap. Emma elsker derfor å ha huset fullt av besøk der hun vil prøve ut nye oppskrifter for å inspirere samtidig som hun dyrker det sosiale. Tross dette setter hun pris på det som her nordpå heter skikkelig mat. Mat som er laget av lokale råvarer – nettopp slik våre bestemødre lagde den.