Emmas fiskegrateng

Fiskegrateng Emmas DrømmekjøkkenTil 4 personer trenger du:

80 gram meierismør
80 gram hvetemel
½ liter H-melk
½ løk
150 gram makaroni
500 gram seifilet eller annen hvit fisk
20 stk pillede reker
Salt, pepper og muskat etter smak

 

 Slik lager du Emmas fiskegrateng

  • Varm opp melken til rett under kokepunktet til meljevningen. Dette gjøres for å minske sjansen for melklumper i sausen og for å unngå fastbrenning i bunnen.
  • Kok makaronien som anvist på pakken og sil bort vannet.
  • Kok opp vann tilsatt litt salt.
  • Trekk kjelen til side, legg i fisken og la den trekke i 5-7 minutter. Skal ikke koke.
  • Fres løk og smør på svak varme i 2 minutter, tilsett hvetemelet og fres videre i 2 minutter.
  • Tilsett litt og litt melk til melblandingen under stadig omrøring, men pass på så ikke sausen brenner seg fast i bunnen.
  • Smak til sausen med salt, pepper og malt muskatnøtt.
  • Tilsett ferdig trekt fisk og kokt makaroni.
  • Tilsett rekene helt til slutt.
  • Ha blandingen i ei ildfast form.
  • Strø over griljernmel og tilsett en klatt med smør på toppen.
  • Stek fiskegratengen midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Server med stekt bacon, kokt potet og råkostsalat.

Velbekomme!

 

Fiskegrateng
Fiskegrateng

Se flere bilder

Emmas

Bestill bord

boooking

Bookingskjema